2012-12-11

här får mi ett recept på ett supersmarrigt bröd a lchf! Perfekt för diabetiker eller till dej som inte vill äta onödiga kolhydrater .
bröd á 22-24 skivor (1 kh per skiva)
4,5 dl mandelmjöl (Jag handlar mitt på Lidl – superbilligt)
6 msk sesamfrö
6.5 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan oftast)
3 tsk bakpulver
1 msk BakePro – men det funkar även utan
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl creme fraiche
6 msk smält kokosfett
Linfrön både i degen och ovanpå brödet.
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blötsked och jämna till ytan. Grädda i 200 g i ca 45 minuter. Evenetuellt lägg folie på brödet den sista kvarten.
Glöm inte proteinet till frukosten om ni äter LCHF bröd! Stekt/Kokt ägg på 1-2 skivor bröd blir en bra fördelning! Vi vill ha i oss protein och fett till alla måltider så vi blir mätta och håller förbränningen på topp!
Grundreceptet kommer från www.56kg.se 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar