2012-12-11

Denna bok skulle jag vilja ha :=) 


“Sedan mitten av förra seklet har låga kolesterolnivåer varit ett viktig mått på hälsa. Med kolesterolet i fokus gav forskare oss nya kostråd: dra ner på fettet. Mindre fett i maten skulle också ge  mindre fett på kroppen. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. I “Ett sötare blod” granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien bakom våra kostråd och den fettdebatt som har härjat i Sverige de senaste åren. Hon visar att kroppen inte är så enkel  som forskare en gång antog: det är inte bara fett som rubbar blodfetterna, utan också socker och andra kolhydrater. Aldrig tidigare har mänskligheten ätit så mycket socker som nu. Boken visar hur snabba kolhydrater kan påverka allt från nyfödda barns vikt till tidpunkten för puberteten, möjligheten att bli gravid och risken för cancer. Hos vuxna eldar ett sött blod på både åderförkalkning och utveckling av demens. Kroppen blir inflammerad och blodkärlen täpps igen. “
Detta är texten på baksidan .... visst verkar den intressant!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar